Skoči na glavno vsebino

Krožki

Seznam krožkov za šolsko leto 2020/21 je v pripravi. Spodaj si lahko ogledate krožke, ki so bili dijakom na voljo v šolskem letu 2019/20. Za več informacij se dijaki obrnejo na posamezne mentorje.


ŠTUDIJSKO RISANJE

je krožek, pri katerem dijaki drugih, tretjih in četrtih letnikov aranžerskega tehnika rišejo (študirajo) človeka (klasično moško figuro v kontrapostu in stilizirano moško figuro), spoznavajo anatomijo človeka, ki določa smeri, gibanje in proporce (razmerja). Z viziranjem in merjenjem kotov dijaki najprej začrtajo osnovne proporce človekovega telesa in smeri v katere je telo nagnjeno, kakor tudi smeri rok in nog. Kasneje rišejo oblečeno figuro, saj  lahko že draperija določa volumen telesa. Temu sledi risanje portreta in kasneje slikanje v akvarel tehniki. Dijaki spoznajo pravila risanja in slikanja tihožitij in uličnega skiciranja. Vabljeni v atelje ob sredah, od 14.30 do 17.00.

Mentor: Rock Finale


LIKOVNA TERAPIJA

Likovna terapija je dejavnost, v kateri dijaki spoznavajo sami sebe preko risanja. Ob spontanem in otroškem risanju se izražamo na oseben način, noben način risanja ni ne pravilen ne napačen. Pogovarjamo se o življenjskih izkušnjah in včasih smo tudi samo tiho ob poslušanju glasbe in se sproščamo v  meditaciji, drugič spet hodimo po učilnici in se igramo razne igre, odvisno od števila udeležencev. Za vsakogar se najde nekaj, še posebej za tiste, 
 ki bi radi bolje spoznali samega sebe in okrepili svojo samopodobo. Toplo vabljeni ob petkih med 14.00 in 15.30 v učilnico 204.

Mentorica: Katarina Kovač


KROŽEK ŠPANSKEGA JEZIKA

Namen KROŽKA JE spoznavanje osnov jezika, začetne slovnice, osnovnega besedišča, izgovorjave in kulture ter civilizacije špansko govorečih držav, ob humanističnem pristopu z močno vzgojno komponento, kjer si dijaki širijo obzorje in spoznavajo medkulturnost. Krožek bo ob četrtkih 8. šolsko uro.

Mentorica: Sonja Gale 


FITNES

Vsak torek se lahko 8. šolsko uro  udeležite rekreacije v šolskem fitnesu.

Mentorica: Leda Čebulj 


ZGODOVINSKI KROŽEK

Zgodovinski krožek bomo izvajali  v učilnici 210 in na različnih lokacijah v Ljubljani (spomeniki…). Diskutirali bomo o naslednjih temah:

  • zgodovina Ljubljane,
  • Ljubljanski grad,
  • zgodovina izdelave papirja,
  • Valentin Vodnik in njegov čas,
  • Ivan Cankar in Slovenci pred prvo svetovno vojno,
  • kako smo izgubili Koroško,
  • katerakoli tema na pobudo dijakov.

Dijaki udeleženci izpolnijo učni list na osnovi posamezne teme, ki jo bomo obravnavali dve do štiri šolske ure. Termine krožka bomo določali glede na sprotne  dogovore z dijaki, najkasneje do konca marca 2020.

Mentorica: Vida Svoljšak Rojko


ZDRAVKO

S krožkom Zdravko smo pričeli v lanskem šolskem letu na željo dijakov. Spoznavamo zdrav način življenja, kamor sodi tudi zdrava prehrana. Spoznavamo posamezna živila, pripravimo kakšno preprosto jed in se pogovorimo o tem, kakšen vpliv ima na naše zdravje. Uporabljamo tudi pridelke iz šolskega vrta in poskusimo tudi kaj takega, kar sicer ne jemo. Tako je bil zabaven zelen »zmešanček«, ki je vseboval tudi korenje in blitvo ter špinačo. Lani smo zelo uživali tudi v pripravi čajev s šolskega vrta in jih primerjali s pravimi čaji. Spontano pridemo tudi do pomembnosti zmanjševanja odpadne hrane in iščemo načine za recikliranje posameznih ostankov hrane.

Ob razmišljanju o zdravem načinu življenja se je pridružilo tudi razmišljanje o pomenu gibanja in sproščanja. Skupaj smo ugotovili, da je stres zelo pomemben dejavnik pri vplivu na naše zdravje. Pogovarjamo se o različnih načinih sproščanja, kamor pa lahko vključimo tudi delo na šolskem ekološkem vrtu.  Krožek bo ob torkih med glavnim odmorom v učilnici 001.

Mentorica: Maja Fabjan


VRTNARČEK

Na šoli je v šestih letih zrastel že zelo velik šolski vrt, zato delo na njem združujemo tudi s krožkom Vrtnarček. Veliko se zadržujemo pri urejanju vrta pred šolo, zaidemo pa tudi na vrt na strehi šole. Najslajše delo je seveda pobiranje pridelkov, najbolj pa se navdušujemo nad jagodami in malinami. V zimskem času se posvetimo načrtovanju, urejamo pa tudi sobne rastline. Dijaki so podali že precej idej, kako bi vrt nadgradili in zelo zavzeto sodelujejo pri njegovem nastajanju tudi ob projektnih dnevih. Krožek bo ob četrtkih med 7.00 in 7.30 oziroma po dogovoru z zainteresiranimi dijaki.

Mentorica: Maja Fabjan


ČEBELARSKI KROŽEK

Čebelarski krožek je na šoli organiziran od samega začetka čebelarjenja. V tem času smo se že veliko naučili o življenju čebel, pomagali pa smo tudi pri pripravi satnic in pri točenju medu. Tako kot v lanskem šolskem letu smo se tudi letos odločili, da bomo vsebine čebelarjenja vključili v naravoslovne dejavnosti.

Mentorica: Maja Fabjan


KLEPETALNICA

V letošnjem letu spet začenjamo s »Klepetalnico«. V polnem tempu nam velikokrat zmanjka časa za pogovor. A v naših glavah se razvijajo taka in drugačna vprašanja in skrbi. V okviru krožka se pogovorimo o temah, ki jih predlagajo dijaki in izmenjamo mnenja in izkušnje. Včasih se je potrebno navdušiti, včasih potolažiti, včasih pa je dovolj že sproščeno klepetanje in druženje.

Mentorica: Maja Fabjan


POTUJEMO IN RAZISKUJEMO

Pri krožku potujemo in raziskujemo bomo organizirali in se udeleževali raziskovalnih ekskurzij, ki bodo zanimive tako za trgovce kot tudi za ekonomske in aranžerske tehnike.

Mentorici: Vesna Jenko in Monika Prašnikar

(Skupno 1.163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost