Skoči na glavno vsebino

Dijaki 1. letnika programa ekonomski tehnik PTI smo se letos prvič prijavili na tekmovanje učnih podjetij. Lani smo si ga ogledali v Celju in smo bili navdušeni. To je mednarodno tekmovanje, katerega so se letos udeležili tekmovalci iz 15 evropskih držav.

 

Na tekmovanje smo se pripravljali od septembra dalje po tri ure na teden. Vodila nas je prof. Sulič. Odločili smo se, da bomo prodajali poslovna darila. Najtežje je bilo izbrati ime podjetja. Po dolgih debatah in prepričevanjih smo se odločili za TOP darilo, d. o. o. Zamisli za darila in darila so oblikovali in izdelali že dijaki aranžerskega tehnika, mi pa smo jih morali postaviti na tržišče. Na sestanku z ravnateljico smo svoje ideje še obogatili. Predvsem izvedbo nastopa na tekmovanju.

 

  1. 2. 2018 smo se že zgodaj zjutraj odpeljali v Celje. Najprej smo hoteli namestiti že v šoli pripravljen plakat, ki pa se nam je med prevozom čisto uničil, tako da smo morali improvizirati. Komisija nas je obiskala kar  dvakrat. Spraševali so nas, s čim se ukvarjamo, kaj prodajamo, ali imamo spletno stran, ali bi se razširili tudi v tujino ipd. Tudi ravnateljica je bila tam. Predstavila nas je predstavnikom drugih šol.

 

Moram priznati, da smo bili premalo pripravljeni. Projekt je zahteven, premalo časa je bilo, da bi lahko konkurirali šolam z več izkušnjami. Upam, da bodo naslednje leto nadaljevali z našo idejo, jo nadgradili in uspeli.

 

Jasmina Handanović, 1. Da

 

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost