Skoči na glavno vsebino

V Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, ki je trajal od 18. 11. 2019 do 22. 11.  2019, je na naši šoli potekalo veliko različnih dejavnosti. Letošnje geslo Ponovno uporabo spremeni v navado smo pod vodstvom treh mentorjev: Maje Fabjan, Rocka Finala in Jasne Čot vzeli zelo resno.

Dijaki 2. Cb razreda smo z  okrožnico  pozvali dijake in zaposlene naše šole, naj v tretje nadstropje prinesejo oblačila, ki nam navadno ležijo po omarah ali smo jih prerasli. Organizirali smo izmenjevalnico oblačil. Zbrali smo 195 kosov oblačil, 33 kosov pa smo jih zaradi dotrajanosti namenili predelavi. Pri predelavi so sodelovali razredi: 2. Ab, 2. Ac in 1. Da. Nastalo je 40 blazin, ki jih bomo ponudili  na novoletnem dogodku.  Nekatere dijakinje so bile pri šivanju zelo spretne. Poleg tega smo se učili tudi polstenja, pri katerem so nastali čudoviti izdelki: uhani, verižice, obeski …. Dijakinje iz razredov 3. Cb in 4. Ca pa so na deščice vgravirale dekorativne napise.

Odločili smo se, da se bo izmenjevanje oblačil na naši šoli nadaljevalo, in sicer bo izmenjevalnica odprta vsak ponedeljek med glavnim odmorom. Prav tako bomo nadaljevali tudi z dejavnostmi predelave oblačil in izdelave izdelkov iz drugih materialov.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali k temu, da je bila akcija uspešna in da smo skupaj stopili na pot ponovne uporabe, da bi pomagali boju proti onesnaževanju Zemlje.

 

novinarski krožek

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost